הרצאות טד: איך בונים הרצאת טד ב-3 שלבים?

איך בונים הרצאת טד קצרה, או ארוכה, העיקר כמובן מרתקת ומושכת את הקהל? כבר שנים רבות אני מעביר הרצאות בנושא עמידה מול קהל, וללא ספק בשנתיים האחרונות חלה צמיחה גם בביקוש לידע נוסף בתחום ובעיקר לשאלה החשובה מכל – איך בונים הרצאות טד בעברית – או באנגלית? אתם מוזמנים לקרוא, ומומלץ גם להשאיר פרטים כאן בטופס ולקבל סיוע מקצועי מהמומחים שלנו, שישדרגו לכם את ההרצאה.
אם אתם מעוניינים לדעת איך לבנות הרצאה מוצלחת, השאירו פרטים בטופס כאן והמומחים שלנו יסייעו לכם.
הליווי שלנו כולל בניה מדויקת את ההרצאה שלכם – שתאפשר לכם לצאת איתה למסע הופעות מוצלח, תוך התאמה לקהלי היעד, לנושא ההרצאה שלכם וכמובן גם תוך התחשבות בכם – שכן לכל מרצה יש את הגישה המתאימה והנכונה עבורו.
אני מעוניין ללמוד כיצד להעביר הרצאת טד
הרצאות טד - איך בונים הרצאת טד מעניינת
1. Build-up –
כמו כל סיפור הבילד-אפ הוא הבנייה של הדרמה לאורך כל ההרצאה. קהל יכול להשאר מרותק כאשר יוצרים בו את התחושה שמשהו גדול עומד לקרות. אפילו האופן בו אתם מספרים על בעייה שקרתה לכם בדרך להצלחה הכי גדולה בחייכם, חייבת קודם כל להתחיל מלמטה. דרך טובה, לדוגמה, תהיה על ידי יצירת קונטרסט מהותי בין במצב שבו החל הסיפור שלכם לבין המצב אליו הגעתם בסופו של דבר. הבילד-אפ הוא השמן ההמניע את הסיפור שלכם קדימה; הוא החוט שלאורו אתם פוסעים בהרצאה שלכם צעד אחר צעד.
דרך טובה נוספת ליצירת בילד-אפ היא אפילו בבנייה של מצגת המציגה מודל, כאשר בתחילה המודל הוא רק משולש, או מעויין, או טרפז או כל צורה אחרת, ואתם כמרצים חושפים צעד אחר צעד את המרכיבים השונים שמהם בנוי המודל.
2. The concrete illusion –
כאשר אתם שואלים את עצמכם איך בונים הרצאת טד, זיכרו שקהל טוב בימינו, רוצה יותר מהרצאה. הביטוי “הרצאה חווייתית” לא הפך כך סתם לשגור בפי המרצים הטובים בישראל. האשלייה הקונקרטית היא בדיוק הסוד שמאחורי לב ליבה של הרצאה טובה. הסתירה שבין המילה “אשלייה” לבין המילה “קונקרטית” היא אירונית, אך ללא ספק מגלמת את המהות של הרצאה עצמתית. האשלייה הקונקרטית היא, למעשה, לתת לקהל את התחושה שהוא יכול “לשחק” עם החומר הנלמד.
אם למשל, חשוב לכם להמחיש לקהל את המכשולים שעליהם לעבור בחיים בדרך להצלחה הגדולה, בקשו מהנוכחים לעצום את העיניים ולדמיין אבן גדולה שהם צריכים להרים; אם למשל, חשוב לכם להעניק תחושת התעלות לקהל, אזי בקשו מהם לעמוד ולדקלם משפט של ד”ר מרטין לותר קינג; אם למשל, תרצו להמחיש שיתוף פעולה הדדי, קחו כדור ומסרו אותם בין הנוכחים בקהל. אילו רק מקצת מהדוגמאות בהן נתקלתי בהרצאות של גדולי המרצים בארץ. הדוגמאות הפשוטות הללו ממחישות רק כמה דברים מאד פשוטים שהקהל מסוגל לעשות ללא מאמץ. אולם, המשחק הפשוט יוצר תחושה של חיבור בין הנושאים עליהם אתם מרצים לבין משהו שקורה כאן ועכשיו.
3. Take away phrase –
כל ההרצאה בניתם משהו גדול, יצרתם תחושה, סיפקתם כלים, הקנתם ידע. Take away phrase הוא המשפט שמסכם את כל מה שאמרתם עד כה ובה בעת משאיר טעם של עוד. מחקרים הראו שמשפטים שנאמרים בחריזה, נתפסים כיותר נכונים עובדתית מאשר אותם משפטים שנאמרים ללא חריזה. לכן, מוטב שתרקמו משפט שלא רק מעניק ידע לחיים, אלא הוא נשמע כל-כך טוב עד שהוא ממשיך להדהד בראשם של כל הנוכחים בהרצאה שלכם שעות נוספות עוד אחרי שנסתיימה לה ההרצאה. משפט זה הוא גולת הכותרת. בנו אותו כך שהוא נשמע כמו משפט שירשם בספרי ההיסטוריה על שמכם לעוד שנים רבות.
נושאים אלו אני מלמד בהרחבה בסדנאות טד אותן אני מעביר בכל הארץ – החל מקורסים לגמול השתלמות של משרד החינוך וכלה בסדנאות אותן אני מעביר במכללות אקדמיות. בנוסף, לאלו המעוניינים במפגש אישי שמטרתו לצאת לדרך עם הרצאה או סדנה משלכם, אני מעביר שעות ייעוץ פרטניות. תוכלו לפנות אלי ואשמח להרחיב על כך. בהצלחה!