
שפת הענפים היא השפה שהמקובלים מתקשרים באמצעותה אחד עם השני ומעבירים השגות רוחניות. השפה משתמשת באותיות עבריות ובמושגים גשמיים שניתן לבנות מהם סיפורים היסטוריים או אגדות, ובעצם את הסיפור ניתן להבין כפשט ובסוד הכתוב. כך שאדם מאמין שאינו יודע שפת ענפים יאמין לסיפור ולאגדה, ולעומתו מאמין בעל השגה רוחנית (מקובל) יבין את האמת שהסיפור בא ללמד.
התורה והגמרא כמו חמשת חומשי התורה וכל ספרי התנ''ך כתובים בשפת הענפים, לכן גם רוב האוכלוסייה – כולל חלקם הגדול של הרבנים – ממשיכים עד היום לספר את הסיפורים ולפרשם כנס גשמי. בזמן שמקובלים העלו בפני רבנים טענות שהם מרחיקים את המאמינים מן האמת, נודו ונרמסו המקובלים על ידי הרבנים של הזמנים בהם חיו המקובלים כמו "בעל הסולם" יהודה לייב אשלג, הרמח''ל, נחמן מברסלב ואחרים. רק הרבה שנים לאחר מותם נהפכו לצדיקים בזמן שבחייהם היו מנודים. כך חובה להבין שרק עם נלמד את שפת הענפים נוכל להתחיל להבין את הכתבים.
הייחוד של עם ישראל היא תורת הקבלה, שאם ילמדה חכם מקובל בעל השגה רוחנית אמתית – שיודע להפוך את הכתוב בדרך סיפורי היסטוריה לתכונות פנימיות בתוכנו ולא מחוצה לנו – נוכל להבין את הכתובים לא כסיפורים וניסים אלא כסוד המציאות המובנת בתוכנו, ככתוב: "ואהבת לרעך כמוך", כלל, גדול בתורה.
היום כמובן גם קיימים מקובלים רבים מפורסמים שאין בהם דעת אמיתית, ומרחיקים את ההמון מן האמת. לכן חשוב לצאת מהסיפורים ומשמות מפורסמים בתורה כמו מנהיגים בשר ודם בזמן שהם שמות הבורא הנמצאים בתוך כל אדם פנימה. הבורא רוצה שנמשיך להודות לו על הניסים שעשה לנו בעבר כל יום. יש לזכור כי כל התורה היא עתיד וכל אמות העולם בתוכנו ולא מחוצה לנו.
מי שיצר אותנו יצר גם את אומות העולם הגשמיים, לכן לא יכולה להיות לו סיבה להשמיד או לשנוא. ובטח לא לשלח אחד בשני, שהיא שנאת הזולת, כשהבורא עצמו נחשב לטוב ומיטיב לטובים ולרעים הכוונה לאהבת הזולת. חוסר ההבנה של המנהגים הרוחניים היהודים פוגע בשם היהדות בעולם, והדת שלנו לא נראית טוב יותר מדתות אחרות, כותב האר''י שגם לאומות העולם יש סיפורי היסטוריה ואגדות משלהם.
לכן חשוב היום יותר מתמיד ללמוד את חכמת הקבלה, בנוסף לדת או כחילוניים. הקבלה היא מדע ולא דת. לכן לא חשובה דרך החיים של האדם אלא לתת לחיים את התבלין שהיא תורת הקבלה. ולא ליפול בידי מקובלים במרכאות.
סרג'יו מוסקוביץ, מרצה לעולם היהדות וקבלה (052-707-6522)